browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Impact 17

Impact 17 ‘Go for it’
14 april  2012

Foto’s: zie onderaan deze pagina!

Na de nummers Follow You en How great is our God werd de avond geopend door onze nieuwe presentator Kelvin. Hij heette de bezoekers welkom en na het gebed speelde de band een zestal nummers waaronder Hosanna, Jesus all for Jesus en More love more power. Hierna startte het dramastuk:

Twee mensen, Sander en Jesse, die nieuw zijn in de bediening worden gecoacht door Joost. Ze zijn de enige twee die zijn komen opdagen. De anderen hadden andere bezigheden. De twee krijgen les van Joost in het bedienen. Ze leren al snel de gouden beginnersregel: Kijk Naar De Coach. In de uitvoering heeft Jesse het moeilijk met de obstakels die op zijn pad komen en heeft er op een gegeven moment geen zin meer in. Sander ervaart deze moeilijkheden ook maar wordt uiteindelijk geholpen door Joost. Jesse is hier verontwaardigd over en vindt dit niet eerlijk. Daarop antwoord Joost: “Dit wil ik ook graag voor jou doen!”. Het dramastuk wordt afgesloten met de tekst uit 2 Tim. 4:7: “Maar ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden”.

In de pauze konden de benen weer even gestrekt worden en was het een gezellig geroezemoes onder het genot van een drankje.

Na de nummers None but Jesus en Waardig is het Lam kwam spreker Durk de Boer ten tonele:

Het gaat in de wereld over de financiële wereld, het Catshuis, oorlog etc. Daarnaast zijn er programma’s zoals The Voice en Holland’s Got Talent. Het lijkt wel of deze programma’s een boodschap over willen brengen dat alles in ons leven maakbaar is.

Drie kruizen of er draaien drie stoelen om. We beoordelen iemand op wat hij of zij kan. Wat vind jij van jezelf als je in de spiegel kijkt? Heb jij het gemaakt? Toon jij lef? En wat is jouw indruk van andere mensen? Zet jij kruisjes naar jezelf en naar een ander toe? Zo werkt het ook met Holland’s Got Talent. Een kruis dan heb je geen talent, dan doe je niet meer mee. Continu zetten we kruizen in ons leven. Zo was het ook op Golgotha. Op Goede Vrijdag denken we aan deze drie kruizen. Door dat middelste kruis mogen we bij het middelste kruis een dikke groene krul zetten. En zo mag jij ook een krul door jouw naam zetten. Go For It. Jij mag er zijn en je hoort er helemaal bij.

Ter illustratie een filmpje van Nick Vujicic. Een man met veel lef. De man zonder armen en benen. Zijn moeder schrok toen hij geboren werd en wilde hem de eerste weken niet vast te houden. Er kon geen reden zijn waarom hij leefde. Hij wilde zich verdrinken in de badkuip en sprong van een brug maar hij bleef altijd drijven met zijn romp vol lucht. Hij ging voor het eerst naar een kerk en mocht wat zeggen voorin de kerk over het plan dat God met hem heeft. Opeens schreeuwde er een jongetje door de kerk, ook zonder armen en benen. Vanaf dat moment wisten Nick en zijn ouders waarom hij leefde.

Dankzij Jezus staat er een groene krul door onze naam. Hoe ontdek je Gods plan met jouw leven? Jesaja 55 

God beloofde betere tijden, hij stuurde Jezus. Als er eentje recht had om op de knop te drukken voor een rood kruis of om zijn stoel om te draaien dan was God dat wel. Maar hij drukte niet op de knop, hij draaide zijn stoel om. Want jij bent waardevol. Na jouw actie volgt zijn reactie. Je moet hierin naar de Bijbel. Alleen in Gods Woord vind je rust. Niemand valt onder Gods Genade vandaan. God biedt perspectief. Als jij God vraagt om jouw deel, dan wordt je morgen anders wakker. We moeten luisteren, zoeken en roepen. God vraagt om jouw reactie.

Wanneer je denkt aan alle ellende of dat je denkt dat het jou niet gaat lukken, zie dan het filmpje van Derek Redmond. In Derek zie ik de Here Jezus. Jezus, stond aan de start van Zijn leven; hij was God en werd mens. Hij schreeuwde om Zijn Vader. Dwars door de dood heen ging Hij over de finish. Daarin zie ik het leven van mij en van jou. Dan wil je weer rode kruizen zetten, maar dan is daar de Vader. Een staande ovatie van 65-duizend mensen.

Verlaat de zaal niet zoals je hier gekomen bent. Laat de rode kruizen hier en neem een groene krul mee. Er is een reden dat je bestaat. God is met je de rest van je leven. Het is een feestdag!

In het blok na de spreek speelde de band een achttal nummers. De afsluiting van Durk de Boer werd opgevolgd door het nummer Vrede van God. Het was een gezellige en intieme avond. We zien jullie graag weer terug tijdens Impact 18!